Ένα μέλλον γεμάτο από ακτινοβολίες; (μέρος 2ο: κάμερες)

Δημοσιεύτηκε από admingk 05/09/2012 0 Σχόλια

imgp0182_2-low-res

Μια άλλη νέα εφαρμογή που παράγει ακτινοβολία είναι αυτή της ασύρματης επικοινωνίας των καμερών παρακολούθησης αλλά και πλήθους άλλων αισθητήρων (πράσινο βέλος στη φωτογραφία) που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους! Σίγουρα πολλοί από εμάς περνάμε καθημερινά κοντά τους και ελεγχόμαστε από αυτές. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους και με το κέντρο ελέγχου τους μέσω της ακτινοβολίας; Πόσοι γνωρίζουν ότι η ακτινοβολία τους είναι εξαπλάσια σε συχνότητα από αυτή των κινητών τηλεφώνων; Ευτυχώς όμως οι κεραίες που διαθέτουν  (κόκκινο βέλος στη φωτογραφία) δεν εκπέμπουν προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά μόνο μέσα σε μια ευθεία ζώνη.

 

img_5773-low-resBέβαια είναι τοθετημένες σήμερα κυρίως στους κεντρικούς και μεγάλους δρόμους όπου γενικά δεν υπάρχουν κατοικίες κοντά. Τι θα γίνεται όμως όταν η “μόδα” εξαπλωθεί σε κάθε κολώνα και σε κάθε δρόμο; Τι ακτινοβολία θα δέχεται αυτός που θα βρίσκεται μέσα σε αυτήν την ζώνης εκπομπής τους; Μήπως αυτή που θεωρεί σήμερα το κράτος ως ασφαλή;

 

Τα γράφω αυτά για να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το μέλλον μας θα είναι όλο και πιο γεμάτο από τεχνολογίες που παράγουν ακτινοβολία και πρέπει όχι μόνο να τεθούν πιο αυστηρά όρια αλλά και νόμοι που να εξαναγκάζουν τους κατασκευαστές να σκέφτονται την υγεία των χρηστών.

Αϊναλής Παντελής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών

Loading...
Loading...