Λύσεις για το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε από admingk 05/09/2012 0 Σχόλια

Όταν βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο ή άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς (λεωφορείο, τρένο) και μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο, η ακτινοβολία που δημιουργείται είναι αρκετά αυξημένη διότι ανακλάται στο μεταλλικό κέλυφος του οχήματος και ξαναγυρνάει επάνω μας από πολλές μεριές. Επίσης το κινητό δυσκολεύεται να βρει διέξοδο προς την κεραία βάσης (μόνο από τα παράθυρα) και αυξάνει την ένταση της ακτινοβολίας που παράγει πολλές φορές στο μέγιστο.

Οι λύσεις τότε για την προστασία μας από την παραπάνω ακτινοβολία είναι οι εξής:

1. Να τοποθετήσουμε εξωτερική κεραία (βλέπε μέτρα προστασίας) στο κινητό και η οποία θα τοποθετηθεί έξω από το αυτοκίνητο.

2. Να βρούμε μια θήκη ή κουτάκι από χαρτόνι ή πλαστικό, να το επενδύσουμε με το ειδικό ύφασμα θωράκισης (βλέπε μέτρα προστασίας) και να το τοποθετήσουμε σε κάποιο τζάμι (φινιστρίνι) του οχήματος. Όταν βρισκόμαστε μέσα στο όχημα, θα τοποθετούμε εκει μέσα το κινητό τηλέφωνο και θα μιλάμε με handsfree. Το κουτάκι θα πρέπει να έχει επενδυμένες με το ειδικό ύφασμα μόνο τις τρεις εσωτερικές πλευρές του (αυτές προς το εσωτερικό του οχήματος) έτσι ώστε η ακτινοβολία του κινητού να μην εισέρχεται προς τα μέσα αλλά να φεύγει προς τα έξω.

Τα λεγόμενα Car Kit και ειδικά αυτά με bluetooth δεν ωφελούν σε τίποτα όσον αφορά το θέμα της ακτινοβολίας αφού το κινητό συνεχίζει να εκπέμπει από μέσα. Έχουν να κάνουν μόνο με τη μετάδοση της φωνής και όχι της ακτινοβολίας. Τα παλαιότερα Car Kit, εκείνα δηλαδή που είχαν εξωτερική κεραία και το κινητό "κούμπωνε" σε μια ειδική θήκη, μπορούσαν να μας προστατέψουν πραγματικά από την ακτινοβολία αλλά δυστυχώς έχουν εκλείψει από την αγορά .

Αϊναλής Παντελής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών

Loading...
Loading...