Μέτρα προστασίας από το κινητό τηλέφωνο

Δημοσιεύτηκε από admingk 05/09/2012 0 Σχόλια

Φίλες & φίλοι,

Επειδή πολλοί από σας με ρωτάτε για το θέμα της προστασίας μας από τα κινητά τηλέφωνα, σας προτείνω συνοπτικά τα παρακάτω αρχίζοντας από το καλύτερο δυνατό προς το χειρότερο:

1. Για όσους μιλάτε πολύ, χρησιμοποιείστε το ειδικό handsfree χωρίς καλώδια (διότι είναι δυνατόν η ακτινοβολία του κινητού να οδηγείται μέσω του χάλκινου καλωδίου του handsfree μέσα στο αυτί. Ενημερωθείτε εδώ και εδώ) σε συνδυασμό με το μαγνητικό φίλτρο, το μόνο που κάνει πραγματικά κάτι (διαβάστε δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου και δείτε το πως είναι στην καρτέλα "Μέτρα προστασίας"). Κουμπώνει σε όλα τα handsfree. Προσοχή να είναι σχεδιασμένο για κινητά.

2. Χρησιμοποιείστε απλό handsfree αλλά με μαγνητικό φίλτρο.

3. Χρησιμοποιείστε το κινητό αλλά στην ανοιχτή ακρόαση έτσι ώστε να βρίσκεται όσο γίνεται μακριά σας.

4. Χρησιμοποιείστε bluetooth αλλά αυτό που μπαίνει στο πέτο και έχει ένα μικρό καλώδιο μέχρι το αυτί. Στο καλώδιο αυτό τοποθετήστε το μαγνητικό φίλτρο.

5. Χρησιμοποιείστε bluetooth που φοριέται στο αυτί. Παρ’ όλο που το bluetooth είναι και αυτό μια πηγή ακτινοβολίας, είναι προτιμότερη από το να "κολλάμε" το κινητό στο αυτί μας.

6. Μιλάτε ελάχιστα

7. Κάντε ότι άλλο θέλετε, εγώ νίπτω τας χείρας μου!

Για όσους την ώρα που χρησιμοποιούν το handsfree έχουν το κινητό στην τσέπη ή σε θήκη επάνω τους, συνιστώ την τοποθέτηση ενός ειδικού υφάσματος-ασπίδα ανάμεσα στο σώμα τους και το κινητό (στην πλάτη της θήκης ή της τσέπης). Δείτε περισσότερα στην καρτέλα "Μέτρα προστασίας". Κάτι αυτοκόλλητα για κινητά που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και τα βιολογικά καταστήματα, είναι απάτη. Διαβάστε σχετικά στο παραπάνω δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

Όταν αγοράζετε κινητό, ρωτάτε πάντα ποιος είναι ο συντελεστής ακτινοβολίας (SAR στα Αγγλικά) του κινητού (οι πωλητές δεν ξέρουν αλλά εσείς επιμένετε μήπως και τον μάθουν κάποτε). Αν δεν σας πουν, ενημερωθείτε εδώ. Αν αυτός ο συντελεστής είναι πάνω από 1 εγώ τον θεωρώ απαράδεκτο (το επίσημο όριο είναι το 2), από 0,7 έως 1 το θεωρώ ζεστό το κινητό, από 0,4 έως 0,7 είναι καλό-μέτριο και κάτω από 0,4 είναι τέλειο.

Αϊναλής Παντελής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών

Loading...
Loading...